به گزارش سلام لردگان، مهناز تسليمي، متخصص آموزش سلامت مدارس در خصوص توصيه به دانشآموزان در تعطيلات نوروز اظهار داشت: تعطيلات نوروز و مراسمهاي خاص آن موقعيت خوبي براي دانشآموزان است تا با استراحت و ديدار از اقوام و انجام مسافرت، آن را سپري کرده و با تجديد قوا و تجربههاي اثربخش براي روزهاي پايان سال تحصيلي و امتحانات بازگردند.
وي ادامه داد: توصيه ميکنيم برنامه تغذيه دانشآموزان با روزهاي عادي تفاوت چنداني نداشته باشد؛ اگر چه ميهمانيها زياد بوده و مصرف مواد غذايي زياد ميشود؛ اما دانشآموزان، کودکان و نوجوانان را به رعايت تعادل در مصرف گروههاي غذايي توصيه ميکنيم.
تسليمي با بيان اينکه نظارت بيشتري بر مصرف آجيل و شيريني صورت گيرد، افزود: در ايام نوروز دانشآموزان ممکن است در اثر زيادهروي در بعضي از غذاهاي خاص تعطيلات، اشتهاي خود را نسبت به وعدههاي غذايي از دست دهند که توصيه ميشود اعتدال در مصرف مواد غذايي را رعايت کرده تا وعدههاي اصلي غذايي فراموش نشود.
اين متخصص آموزش سلامت گفت: در ايام نوروز ممکن است تهيه وعدههاي غذايي به خاطر ديد و بازديدها فراموش شود؛ در نتيجه توصيه ميکنيم مصرف بيش از اندازه فستفودها، غذاهاي سرخشده، چرب، شور و نوشابههاي گازدار را کم کرده و مصرف ميوه و سبزيهاي تازه فراموش نشود.
*دانشآموزان از سمنو به عنوان ميانوعده باارزش استفاده کنند
وي به اهميت غذاهاي سنتي اشاره کرد و ادامه داد: مصرف سمنو که داراي ارزش غذايي بالايي است را به عنوان ميانوعده به دانشآموزان توصيه ميکنيم؛ به دليل مصرف مواد شيرين توصيه ميشود رعايت بهداشت دهان و دندان را با شستن مرتب و مسواک زدن انجام دهند و بدانند مصرف بيش از اندازه مواد غذايي مثل آجيلها نيز در سلامتي تأثير عکس دارد.
*ورزش و تفريحات سالم در تعطيلات باعث جلوگيري از چاقي ميشود
تسليمي افزود: به دليل اينکه فعاليت جسمي دانشآموزان با تعطيلي مدارس کم ميشود بايد از پرخوري اجتناب کنند و ورزش و تفريحات سالم را در فضاي آزاد مثل پارکها بيشتر کنند چرا که سبب جلوگيري از پرخوابي و رخوت و رکورد جسمي و روحي دانشآموزان ميشود.
وي با تأکيد بر اهميت صله رحم افزود: دانشآموزان در ديد و بازديدها از استفاده تکنولوژي و ورود به فضاهاي مجازي در اين جمعها خودداري کرده و احترام کانون خانواده، سالمندان و بيماران را داشته باشند.
*دانشآموزان در ايام نوروز از کار کردن زياد با رايانه و تلويزيون خودداري کنند
اين متخصص آموزش سلامت خطاب به دانشآموزان گفت: فرصتهايي را به مطالعه و انجام تکاليف اختصاص دهيد؛ چرا که از فراموشي مطالب درسي جلوگيري ميکند؛ دانش آموزان در ايام نوروز کار کردن با تلويزيون و رايانه را بيشتر نکنند چون سبب آسيبهايي از قبيل اختلال خواب، بينايي، شنوايي، ساختار قامتي و قدرت تفکر ميشود و حد اعتدال در استفاده از تلويزيون و رايانه را رعايت کنند.
*دانشآموزان در ايام نوروز به همراه خانوادهشان به ديد و بازديد بپردازند
تسليمي با توصيه به محدود کردن ميهمانيها و برنامهريزي مناسبتر براي کودکان و نوجوانان افزود: دانشآموزان در تعطيلات نوروز همراه خانوادهشان به ديد و بازديد بپردازند و از منزوي شدن و ماندن در خانه جلوگيري کنند و در مسافرت به خاطر استفاده بهتر از تجارب سفر و پيشگيري از بيمار شدن آنها مسائل بهداشت فردي به ويژه شستن دستها قبل از خوردن و آشاميدن را رعايت کنند.
وي ادامه داد: چنانچه از سرويسهاي بهداشتي بينراهي و رستورانها استفاده ميکنند، ضمن اهميت به محيط زيست از صابون مايع براي شستن دستها استفاده کنند و از آب آشاميدني سالم استفاده کرده و از استفاده آب چشمهها براي آشاميدن خودداري کنند؛ در بين راه از دورهگردها مواد غذايي خريد نکرده به بستهبندي و تاريخ مواد غذايي دقت بيشتري کنند.
اين متخصص سلامت مدارس ادامه داد: در مسافرتها و گردشهاي خارج از شهر، تجهيزات کمکهاي اوليه را همراه داشته و به مسائل محيط زيست توجه ويژه داشته باشند تا نظافت شهر و محيط خارج به خوبي حفظ شود.
انتهاي پيام/
منبع : فارس